Speeddaten voor linkse vrouwen en rechtse mannen. 

Jongeren voor Den Haag: “Speeddaten effectiever dan actievoeren!”

Weet je nog: die 1 aprilgrap Bubbel, de datingapp voor linkse vrouwen en rechtse mannen? Daar werd zo positief op gereageerd door links en rechts, dat Jongeren voor Den Haag daadwerkelijk links aan rechts gaat koppelen middels een avondje speeddaten.

Links en rechts staan lijnrecht tegenover elkaar als het aankomt op politieke vraagstukken die gaan over klimaat, migratie en economie. Hoe mooi zou het zijn dat er een door een avond als deze links en rechts meer naar elkaar toegroeien en we met z’n allen Den Haag een stukje mooier willen maken, ongeacht of je nu links of rechts stemt. Dit is veel leuker en effectiever dan actievoeren op het Plein.

Daar voegt bedenker en bestuurslid Lorraine Groeneveld aan toe: “Als vrijgezelle dame die meer naar rechts neigt, weet ik natuurlijk hoe mooi de rechterflank is. Zo kan rechts veel beter een feestje bouwen dan links en heeft rechts veel meer humor. Dus waarom in die bubbel blijven hangen? Try before you die!”. Ook adviseur Damiën Zeller vindt het jammer dat op de rechterflank veel meer mannen dan vrouwen vertegenwoordigd zijn: “Misschien dat zo’n avondje speeddaten daar verandering in kan brengen.”

Speeddate-avond Bubbel

Op de speeddate-avond van Bubbel worden rechtse mannen en linkse vrouwen aan elkaar gekoppeld. Met speciale vraagstukken over bijvoorbeeld migratie, belastingen en CO2-uitstoot, ontstaan de leukste discussies. De kunst is om in zo’n discussie meer naar elkaar te groeien, je politieke kennis te verbreden en er natuurlijk een toffe date uit te slepen!

Mannen en vrouwen die interesse hebben om mee te doen aan de speeddate-avond van Bubbel, kunnen zich hier aanmelden. De eerste avond zal georganiseerd worden in café-restaurant Luden op het Plein in Den Haag. Deelname kost €10 voor niet-leden en €5 voor Leden van Jongeren voor Den Haag.