Jongeren voor Den Haag: speeddate-avond voor links en rechts

Jongeren voor Den Haag: “Speeddaten veel effectiever dan actievoeren!”

Links en rechts staan lijnrecht tegenover elkaar als het aankomt op politieke thema’s zoals klimaat, migratie en economie. Hoe mooi zou het zijn dat er een door een avond als deze links en rechts meer naar elkaar toegroeien en we met z’n allen Den Haag een stukje mooier willen maken, ongeacht of je nu links of rechts stemt. Dit is veel leuker en effectiever dan actievoeren op het Plein, dus organiseert Jongeren voor Den Haag een speeddate-avond voor linkse vrouwen en rechtse mannen en vica versa met als host en ervaringsdeskundige Paul van der Bas.

Daar voegt bedenker en bestuurslid Lorraine Groeneveld aan toe: “Als vrijgezelle dame die meer naar rechts neigt, weet ik natuurlijk hoe mooi de rechterflank is. Zo kan rechts over het algemeen veel beter een feestje bouwen dan links en heeft rechts veel meer humor. Dus waarom dan in die bubbel blijven hangen? Try before you die! Daarnaast is het voor rechts ook leuk om eens wat meer links geluid te horen”. Ook adviseur van de jongerenafdeling Damiën Zeller vindt het jammer dat op de rechterflank veel meer mannen dan vrouwen vertegenwoordigd zijn: “Misschien dat zo’n avondje speeddaten daar verandering in kan brengen”.

Speeddate-avond Bubbel


Op de speeddate-avond van Bubbel worden rechts en links aan elkaar gekoppeld. Met speciale vraagstukken over bijvoorbeeld migratie, belastingen en CO2-uitstoot, ontstaan de leukste discussies. De kunst is om in zo’n discussie meer naar elkaar te groeien, je politieke kennis te verbreden en er natuurlijk een toffe date uit te slepen!
Mannen en vrouwen die interesse hebben om mee te doen aan de speeddate-avond van Bubbel, kunnen zich via www.komuitjebubbel.nl aanmelden. De eerste avond zal georganiseerd worden in café-restaurant Luden op het Plein in Den Haag. Deelname kost €10 voor niet-leden en €5 voor Leden van Jongeren voor Den Haag.

Check event